Frequent questions

Ik heb hieronder de meest gestelde vragen in onderdelen vastgelegd. Ik hoop, dat het jullie helpt in je keuze. Mochten jullie toch nog vragen hebben, die hier niet beantwoord worden, schroom dan niet mij een mail sturen of mij te bellen!

Coverage and Travel

Wat is de prijs voor bruidsfotografie? En wat is daarbij inbegrepen?

Uiteraard willen jullie weten wat de kosten zijn. De prijs is oa. afhankelijk van de locatie van jullie bruiloft, de keuze voor een album en het aantal uren, dat jullie mij willen inhuren. Ik beantwoord deze vraag heel graag met een persoonlijke offerte. Ook kan ik dan kijken of ik beschikbaar ben op jullie huwelijksdag.

Bij jullie reportage krijgen jullie alle foto’s bewerkt en gestyled in hoge reslolutie  gestuurd via de mooie fotopresentatie site Pixieset.
Ook stuur ik jullie een link met een peroonlijke online diapresentatie, met daarachter een webshop met alle foto’s als extra voor de gasten om evt. bijbestellingen te doen.

Felix Foto Prijslijst Bruidsfotografie

Wat is de prijs van portretfotografie?

Felix Foto Prijslijst Portret

Bewerk je alle foto’s?

Elke foto, die jullie van mij in hoge resolutie krijgen is bewerkt, gestyled en heeft de door jullie gewaardeerde stijl van Felix Foto, lichte heldere kleuren of mooi, dramatisch zwart wit.
De foto’s blijven authentiek, ik plaats geen objecten die er niet bij waren en ben geen fan van trucages en rare filters.

Hoeveel foto’s krijgen we van onze bruiloft?

Dit is afhankelijk van het aantal uur, dat ik bij jullie bruiloft aanwezig ben.
In het algemeen (bij een verslag van 8 uur ) zullen dit ongeveer 300 foto’s zijn.

Kunnen we alle originele, onbewerkte(raw) foto’s krijgen?

De originele foto’s blijven in mijn bezit en kunnen jullie helaas niet allemaal krijgen. Ik werk volgens hoge standaard en wil daarom ook alleen mijn beste foto’s aan jullie geven. Uiteraard maak ik gedurende de dag een aantal proeffoto’s om het licht te testen en zullen er vast wel een aantal foto’s bij zijn, waar jullie minder leuk op staan (ogen dicht enz.). Het zou zonde zijn om deze foto’s ook in de reportage te verwerken. Mochten jullie iemand of iets missen op de foto’s kan ik uiteraard nog even zoeken tussen de originelen.

Hoe krijgen we de bestanden aangeleverd?

Ik maak tijdens de dag altijd een groot aantal foto’s. Veel van deze beelden zijn echter dubbel, of er kwam iemand net door beeld heen lopen of hij is misschien gewoon niet zo flatteus. Ik maak daarom altijd voor jullie een selectie van minimaal 250 beelden. Heb je een langere dag dan zijn het al snel heel wat meer beelden; ik heb geen maximum. Deze bestanden krijgen jullie allemaal, bewerkt (zoals jullie op mijn site en in mijn albums zien). Het zijn hoogwaardige JPEG-bestanden waar je behoorlijk grote afdrukken mee kunt (laten) maken. Denk aan het formaat waar je je muur mee kunt behangen ;) Ik lever geen RAW bestanden.

Lever je alle foto’s in kleur of zwart wit?

Ik combineer graag kleur met zwart wit. Sommige foto’s lenen zich heel erg mooi voor zwart wit en andere zijn weer mooier in kleur. Ik neem graag zelf die beslissing om de reportage zo mooi mogelijk te maken. Mochten jullie achteraf toch nog een foto liever in kleur willen, die ik in zwart wit geleverd heb, dan vind ik het geen probleem om deze nog na te sturen in kleur. Andersom natuurlijk ook!

Hoe lang duurt het voordat onze foto’s klaar zijn?

Dit duurt ongeveer 4-6 weken na de bruiloft.

Maak je ook een album van onze bruiloft?

Ik maak ook een bruidsalbum mochten jullie dat willen. Mijn stijl is om dit zo puur mogelijk te houden, alszijnde een koffietafelboek met prachtige fotokaft of mooi linnen met gestanste letters op de voorkant en hoogglans papier. Niet teveel foto’s op een pagina met afwisseling kleur en zwart wit. Afmeting 30 bij 30 is het formaat.
Ik kan een voorbeeld laten zien in mijn studio of op deze site. Zie dit voorbeeld.
De prijs is afhankelijk van het aantal pagina’s.

Kan ik ook de fotoafdrukken bij jou bestellen?

Wil je je foto’s, door mij gemaakt, op professioneel papier/doek af laten drukken, dan kan je dat het beste doen via deze link:

Wat is een online diashow?

Je kan een voorbeeld hiervan zien op mijn site bij stories on film.
Een kort maar indrukwekkend persoonlijk verslag van jullie dag met mooie muziek eronder. Je kan deze show doorsturen naar je gasten, die vervolgens ook foto’s kunnen bestellen via de webshop, die erachter zit.

Waar woon je en ben je bereid te reizen?

Ik woon in Breda en ben bereid over de hele wereld te fotograferen. Super leuk!
Mocht ik verder dan 30 km buiten Breda moeten fotograferen, dan komen er extra reiskosten bij.

Kunnen we een keer langskomen voor een persoonlijk gesprek?

Uiteraard is dat de bedoeling. Ik kan jullie dan ook een complete reportage laten zien.
Het is altijd fijn om elkaar te leren kennen voordat de dag plaatsvindt.
Mocht het op een of andere manier niet lukken, kan het gesprek ook over de Skype of telefoon.

Style

Hoe is jouw stijl van fotograferen?

Mijn stijl van fotograferen is simpel en puur. De beelden spreken voor zich, geven weer wie je bent als persoon, de relatie tussen bruid en bruidegom, de nuances van het dagelijkse leven. Mijn doel is een documentaire-achtige reportage van jullie bruiloft te maken met zo min mogelijk poseren. Het is mijn intentie om dat vast te leggen wat zich spontaan afspeelt en niet geforceerd is om mooie plaatjes te krijgen. Natuurlijk is er ook tijd om een fotoshoot te doen van jullie op een ongedwongen manier, niet al te lang, maar in een setting door jullie uitgekozen. Ook daar probeer ik toch de foto’s op zo’n manier te maken, dat het niet echt geposeerd lijkt.
Jullie gasten probeer ik onbevangen te fotograferen, zonder te vragen of ze willen poseren. Details ontgaan mij zeker niet, die zullen dan ook veel voorkomen in jullie reportage.

Maak je ook groepsfoto’s van familie en vrienden, getuigen?

Natuurlijk doe ik dat. Heel belangrijk voor later om op terug te kijken! Ik vraag van te voren aan jullie wie jullie op de foto willen hebben en op welk moment dat het beste kan in samenspraak met de ceremoniemeester.
Ik probeer daar een gezellige, maar snelle shoot voor te creëren, zodat het niet teveel tijd kost.

Business and details

Kan je een datum vasthouden voor ons en zo ja, hoe lang?

Ik kan voor jullie een optie plaatsen op die dag totdat een ander bruidspaar mij wil boeken op deze datum. Ik zal jullie dan de gelegenheid geven om binnen een week te reageren.

Wat als onze bruiloft uitloopt en we willen dat je nog langer blijft?

Tuurlijk kan dat! Voordat mijn ingehuurde tijd bij jullie afloopt vraag ik altijd of ik nog wat voor jullie kan betekenen. Mocht dat het geval zijn, dan blijf ik!
Ik stuur jullie dan na de huweijksreis een factuur voor de gemaakte overuren.

Moeten wij ook voor eten zorgen?

Mocht ik de hele dag bij jullie bruiloft zijn, dan zou het fijn zijn als er een maaltijd is voor mij. Uiteraard hoeft dat geen 4 gangen diner te zijn! Maar ik kan ook tussendoor naar huis (indien de bruiloft binnen 10 km van Breda is) en terugkomen voor het feest.

Is het mogelijk, dat je tussendoor naar huis gaat tijdens het diner?

Ja hoor, dat is mogelijk, mits Breda binnen 30 km van de locatie ligt. Ik reken wel extra reis (tijd) kosten hiervoor, maar dat is altijd goedkoper, dan mij een paar uur te laten blijven.

Welke camera’s en lenzen heb je allemaal bij je?

-Canon 5d mark III (x2)
-Canon 20 D
-Canon 24-70mm f2.8L II
-Canon 50mm f1.2L
-Canon 85mm f1.2
-Canon 100mm f2.8L macro
-Canon 70-200mm f2.8L

Waarom heb je een minimum afname van 6 uur?

Ik ben van mening dat ik de beste reportage kan maken wanneer ik een bepaald aantal uren op jullie dag aanwezig mag zijn. Ik leg het liefst zoveel mogelijk onderdelen van jullie dag vast, zodat ik een mooi compleet verhaal heb. Daarnaast vertel ik verhalen met mijn foto’s en hier heb je tijd voor nodig.

Gebruik je onze foto’s ook voor jouw website of social media?

Als jullie alle foto’s hebben ontvangen, dan plaats ik altijd een aantal van jullie foto’s op mijn social media kanalen ter promotie van Felix Foto. Uiteraard is dat aan jullie om te bepalen of jullie dat goedvinden. Geef dit dan van te voren even door aan mij, mocht ik het nog niet gevraagd hebben in het gesprek. Daarnaast is het ook geen enkele moeite voor mij om de geplaatste foto’s achteraf te verwijderen, mochten jullie het toch niet leuk vinden. Het is tenslotte jullie bruiloft!

Delen:
FacebookPinterestLinkedIn